Mehiško kosilo, kot se spodobi! :)
Največja uganka je bila, kako narediti prepognjene koruzne taco tortilje. Iskala sem jih po večjih marketih in ker jih nikjer nimajo, sem malo pobrskala po YouTubu in našla super način uvijanja tortilij.
Recept zatheva malce organizacije, da je potem vse na kmalu narejeno.
Potrebuješ (za 2 osebi):
4 koruzne tortilje
200g domačega mletega govejega mesa
1 domača čebula
2 stroka domačega česna
pol paprike
1 manjšo bučko
jalapeno paprike
bio koruzo
rdeči fižol
kokosovo mast
Mehiška mešanica začimb:
pol žličke bio kajenskega popra
žlička bio sladke paprike
žlička bio kokosovega sladkorja
ščepec čilija
ščepec bio mlete kumine
ščepec bio cimeta
ščepec soli
ščepec bio popra
4 manjše rdeče krompirje
žlica tapiokine moke
palmovo olje za cvrenje (http://www.tovarnaorganika.si/trgovina/naravna-masla-in-olja-/palmovo-olje/)
Priprava:
Rešetko vzameš ven iz pečice in jo segreješ na 180°C.
Kajenski poper, chili, kumino, cimet, papriko, sladkor, sol in poper(po občutku za pikantnost)zmešaš skupaj v mešanico.
Krompir opereš in kuhaš 15 min, da je napol kuhan. Medtem, ko se hladi nasekljaš čebulo in česen, ter ju prepažiš na kokosovi masti. Dodaš mleto meso in začiniš z polovico mešanice začimb. Dodaš še narezano bučko, papriko, jalapeno, koruzo in fižol. Vse skupaj dušiš 5 minut(ne preveč, da je zelenjava še hrustljava).
Krompir
olupiš, narežeš na krhlje in osušiš. Krhlje povaljaš v mešanici
tapiokine moke in polovice mešanice začimb. Cvreš v palmini maščobi(ki
izredno dobro prenaša visoke temperature) cca 15min.
Koruzne tortilje premažeš s palminim oljem, ter jih položiš čez rešetke(ne jih zvijati, ker bodo počile, se bodo same uvile zarati temperature). Pečeš 5-10 min (oziroma dokler niso hrustljave).
Tortilje vzameš iz pečice, ohladiš, ter jih nadevaš z mesom in zelenjavo in priložiš hrustljav krompirček.
P.s.: Zraven obvezno pripradata guacamole in rdeča salsa! :)
http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2015/01/rdeca-salsa.html
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar