Domač kruh, ki se mu je nemogoče upreti! :)
Potrebuješ (za cca 8 bombetk):
500g bio pirine moke
250ml tople vode
žličko agavinega sirupa
2 žlici extra deviškega olivnega olja
zvrhano žličko soli
vrečko bio suhega kvasa
žlico ovsenih kosmičev
2 žlici vode
domače jajce
Priprava:
Priprava:
Ovsene kosmiče za 5 min namočiš v vodi in odcediš.
V
skodelico naliješ 250ml mlačne vode, vanjo dodaš agavin sirup in kvas, ter pustiš ob
strani, da vzhaja. V posodo natehtaš moko, soliš in dobro premešaš. V moko narediš jamico in vanjo vliješ olje.
Ko je kvas v vodi vzhajan ga dodaš moki, ter vse skupaj dobro
premešaš. Ročno gneteš 5-10 min. Postaviš v hladilnik za 30 min. Nato testo razdeliš na 8 delov, ga ponovno pregneteš in oblikuješ v bombetke. Postaviš jih na toplo vzhajati še 30 min, nato jih na vrhu(X)zarežeš (bodo lepše zrasle). Na koncu jih
premažeš z beljakom, ter po vrhu posuješ odcejene ovsene kosmiče. Pečeš 15-20 min
pri 180°C.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
petek, 6. februar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar