petek, 6. februar 2015

Pirine bombetke

Domač kruh, ki se mu je nemogoče upreti! :)


Potrebuješ (za cca 8 bombetk):
500g bio pirine moke
250ml tople vode
žličko agavinega sirupa
2 žlici extra deviškega olivnega olja
zvrhano žličko soli
vrečko bio suhega kvasa

žlico ovsenih kosmičev
2 žlici vode
domače jajce

Priprava:

Priprava:
Ovsene kosmiče za 5 min namočiš v vodi in odcediš. 
V skodelico naliješ 250ml mlačne vode, vanjo dodaš agavin sirup in kvas, ter pustiš ob strani, da vzhaja. V posodo natehtaš moko, soliš in dobro premešaš. V moko narediš jamico in vanjo vliješ olje. Ko je kvas v vodi vzhajan ga dodaš moki, ter vse skupaj dobro premešaš. Ročno gneteš 5-10 min. Postaviš v hladilnik za 30 min. Nato testo razdeliš na 8 delov, ga ponovno pregneteš in oblikuješ v bombetke. Postaviš jih na toplo vzhajati še 30 min, nato jih na vrhu(X)zarežeš (bodo lepše zrasle). Na koncu jih premažeš z beljakom, ter po vrhu posuješ odcejene ovsene kosmiče. Pečeš 15-20 min pri 180°C.

Misli nase!
    Dober tek ti želim!
               Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...