nedelja, 1. februar 2015

Veganski kremni ''sirni namaz''

Ena izmed stvari, ki jih zelo pogrešam v brezmlečni dieti je tudi kremni sirni namaz. 
Sledi rastilnska različica, v katerega lahko vmešaš, kar ti je všeč. Zelenjavo, začimbe...
Uporabiš ga lahko v peki in kuhi.


Priprava:
1 kavna skodelica čez noč namočenih bio indijskih oreščkov
1/4 kavne skodelice vode
sok pol bio limone
2 žlici bio sojinega jogurta
ščepec soli


Priprava:
Vse skupaj streseš v blender, dobro sesekljaš(da je kremno, brez koščkov oreščkov). Pretreseš v posodico, jo rahlo pokriješ z prozorno folijo(da ima malce dostopa zraka) in pustiš dan do dva, da se razvijejo probiotične kulture.
Hraniš ga lahko do dva tedna v hladilniku.


Misli nase!
     Dober tek ti želim!
                Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...