Domača majoneza iz skrbno izbranih sestavin! :)
Pomembno, ampak RES POMEMBNO je, da uporabiš sveža domača jajca iz hlevske reje!
Pomembna je tudi izbira dobrega ekstra deviškega hladno stiskanega olivnega olja, super bi bilo, če bi bil tudi le-ta domač, jaz ga sicer nimam tako, da bo čisto vredu tudi tak s certifikatom biološke pridelave! :)
Pomembna je vztrajnost pri rahlem stepanju (vsaj 3 minute), po minuti že čutiš sumljive mišice v roki, ampak je vredno! Pomembno je tudi da zelo počasi prilivaš olje, da se res lepo vmeša!
Potrebuješ:
dva sveža domača rumenjaka
2 žlici bio ekstra deviškega olivnega olja (ali bio sončičnega olja)
žlička bio gočice
četrt bio limone
majhen ščepec soli
bio začimbe po želji (koper...)
Priprava:
Rumenjak z gorčico stepaš 3 minute, nato zelo počasi dodajaš olje. Na koncu začiniš soljo in limono.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
nedelja, 22. februar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar