nedelja, 22. februar 2015

Domača majoneza

Domača majoneza iz skrbno izbranih sestavin! :)
Pomembno, ampak RES POMEMBNO je, da uporabiš sveža domača jajca iz hlevske reje! 
Pomembna je tudi izbira dobrega ekstra deviškega hladno stiskanega olivnega olja, super bi bilo, če bi bil tudi le-ta domač, jaz ga sicer nimam tako, da bo čisto vredu tudi tak s certifikatom biološke pridelave! :)
Pomembna je vztrajnost pri rahlem stepanju (vsaj 3 minute), po minuti že čutiš sumljive mišice v roki, ampak je vredno! Pomembno je tudi da zelo počasi prilivaš olje, da se res lepo vmeša!



Potrebuješ:
dva sveža domača rumenjaka
2 žlici bio ekstra deviškega olivnega olja (ali bio sončičnega olja)
žlička bio gočice
četrt bio limone
majhen ščepec soli 
bio začimbe po želji (koper...)

Priprava:
Rumenjak z gorčico stepaš 3 minute, nato zelo počasi dodajaš olje. Na koncu začiniš soljo in limono.

Misli nase!
      Dober tek ti želim!
                    Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...