Stracciatellina veganska tortica z banano, brez glutena! :)
Potrebuješ (premer pekača 26cm):
1 bio banana
1 skodelica vode
2 žlici bio kokosovega olja
20 kapljic bio vanilijevega ekstrakta
12 žlic bio pravega kakava
10 žlic bio riževe moke
1 žlička vinskega kamna
5 žlic bio kokosovega sladkorja
ščecep soli
bio kokosovo mleko
100g bio prave jedilne čokolade (brez mleka)
3 žličke agar-agarja
Priprava:
V blenderju sesekljaš banano v gosto kremo, ter ji dodaš vodo, sladkor, olje in vanilijev ekstrakt. Vse skupaj dobro zmešaš. Dodaš še suhe sestavine in ponovno zmešaš. Pekač premažeš s kokosovim oljem in vanj vliješ maso. Pečeš jo 20-25 minut pri 180°C.
Kokosovo mleko za 20 minut postaviš v zamrzovalnik. Medtem na vodni kopeli stopiš čokoladi in jo ohladiš. Po 20 minutah v kokosovo mleko z mešalnikom vmešaš hladno čokolado, ki se bo zaradi nizke temperature mleka strdila v drobce. Dodaš še agar-agar in dobro premešaš. Zmes preliješ čez biskvit in postaviš v hladilnik čez noč.
Mini tortice lahko izrežeš z modelčkom za krofe, nato okrog izrezanih biskvitkov oviješ več plasti alu folije, ki bodo lepo držale kokosovo nadev, dokler se ne strdi.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar