sreda, 11. februar 2015

Valentinovo-pustni krofki

Ker imamo letos tako (ne)srečo, da imamo pust in valentinovo na isti dan, sem razmišljala, kako bi ju združila! ;)
Naredila sem mini krofke v obliki srčkov. Nekaj sem jih napolnila z marmelado in posula z vanilijevim sladkorjem, nekaj pa oblila v kombinaciji čokolada-kokos! :)




Potrebuješ (za cca 15 srčkov):
250g bio pirine moke
1 dl bio ovsenega/sojinega mleka(rižev je preredek)
35g bio agavinega sirupa
2 domača rumenjaka
1 domače celo jajce
20g bio margarine
ena merica ruma (0,3)
lupinica pol bio limone
majhen ščepec soli
pol vrečke bio suhega kvasa

sončično olje za cvrenje

bio vanilijev sladkor v prahu (Sonnentor)
bio marelična marmelada

bio prava  jedilna čokolada
bio kokosovi kosmiči


Priprava:
V posodi zmešaš rumenjake, celo jajce, margarino, agavin sirup, toplo mleko in kvas, ter postaviš na stran da vzhaja. Medtem pirino moko preseješ v večjo posodo in soliš. Ko je kvas vzhajan, ga priliješ k moki in dodaš še rum. Vse skupaj dobro premešaš z mikserjem (zavite mešalke).  Mešaš (gneteš) toliko časa, dokler testo ni mehko, voljno(pride bolj lepljiv). Postaviš ga na toplo mesto, da vzhaja. Ko je vzhajan ga potlačiš nazaj in spet pustiš, da ponovno zraste. To ponoviš še dvakrat, torej mora biti testo 3x vzhajano.
Površino in testo dobro pomokaš, razvaljaš na debelino prsta, z modelom izrežeš srčke in ponovno vzhajaš 15-20min.
Olje segreješ na 180°C in vanj previdno polagaš srčke z vzhajano stranjo navzdol. Cvreš jih približno 2 minuti(da lepo pozlatijo), nato jih obrneš, ter ponovno cvreš 2 minuti.
Ko so ohlajeni jih napolniš z marmelado in posuješ z vanilijevim sladkorjem ali obliješ s stopljeno čokolado (stopiš jo nad vrelo vodo v stekleni posodi z koščkom margarine), ter posuješ z kokosom.


Misli nase!
    Vse najboljše ti želim!
                     Nikoletka





Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...