Nacho omaka je ena izmed stvari, ki jih najbolj pogrešam odkar ne jem mlečnih izdelkov. Čeprov nacho omaka ni ravno pravi mlečni izdelek, ker je ponavadi notri le majhen procent mleka v prahu mi je še vedno nedostopen.
Malo sem raziskovala, in nastal je najboljši nacho, kar sem jih kdaj jedla, čisto brez mleka! Predvsem pa brez predelanih maščob, brez ojačevalcev okusa, gostil in konzervansov! :)
Uporabila sem proseno smetano, ker je najmanj sladka.
Brez glutena! :)
Nevegani lahko veganski sir in kvasne kosmiče zamenjate s kvalitetnih sirom.
Potrebuješ (za eno skodelico):
pol kocke bio kokosove masti
pol domače čebule
3 bio češnjeve paradižnike
četrt rdeče paprike
1 manjši feferon
50g veganskega sira (recimo Violife)
2 žlici bio kvasnih kosmičev
1 žlica bio riževe/tapiokine moke
1 dl bio prosene smetane
1dl vode
ščepec bio orientalskega kumina (http://prema.si/si/zacimba-kumin-mleti-bio-i444.shtml)
1/4 žlice bio kurkume
1/4 žlice bio paprike
žlička soli
bio poper
Priprava:
Čebulo, papriko, paradižnik in feferon nasekljaš. Prepažiš jih na kokosovi masti, da se razpustijo, dodaš vodo in moko, ter dobro pokuhaš(da moka nebi ostala surova). Primešaš še proseno smetano in začimbe. Na koncu dodaš še nariban sir in kvasne kosmiče, ter kuhaš na rahlem ognju, dokler se sir ne stopi.
Vse skupaj spasiraš(če se ti zdi pregosto dodaš še malo vode, če se ti zdi preredko pa še malo riževe moke, ter prevreš).
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
sreda, 25. februar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar