torek, 3. februar 2015

Domači brezglutenski ravioli

Raviole zelo, zelo ampak res zeloooooo pogrešam! Jih bom že nekako skupaj spravila, sem si rekla! 
No, med eksperimentom sem se veliko naučila. Brezglutenska moka je ena zelo hecna stvar. Kljub temu, da sem kvašene zadeve že skoraj osvojila, mi jo tole še vedno delalo malce težav. Mislila sem, da bo tako enostavno kot z navadne moke. No pa ni bilo! :) Ne morem reči, da je ravno ekstra zahtevno, ampak mačji kašelj pa tudi ni! :)
Stara mama mi je posodila tisti 'strojček' za valjanje in rezanje testenin, ampak se pri brezglutenskem testu nekako ni obneslo, ker je testo drugačne strukture. Bom naslednjič spet probala. 
Testo sem potem kar sama razvaljala(brez strojčka) in bilo je odlično. 
Nadevaš jih lahko s poljubnim nadevom (meso, skuta, gobe, zelenjava...)
Jaz sem izbrala rukolo(ker je za porabiti) in šunko.
Brez strahu, kar moko pod roke! :)



Potrebuješ (za 2-3 osebe):
150g bio riževe moke
50g tapiokine moke
2 žlici bio koruzne moke
2 domači jajci
1 žlica bio extra deviškega olivnega olja

nadev:
2 pesti rukole
1 domač rumenjak
par rezin goveje prekajene šunke
dva stroka domačega česna
žlica bio olivnega ekstra deviškega olja
bio poper
sol

domač beljak (za lepiljenje raviolov) 

Priprava:
Vse sestavine za testo streseš v blender/multi praktik ter v intervalih počasi mešaš. Ko se začne postavljati na kup, vzameš ven in gneteš. Če je premokro dodajaš riževo moko. Testo mora biti gosto, zelo trdo in svetleče. Postaviš ga za pol ure v hladilnik.
Medtem popečeš šunko. Ko se šunka hladi, v blenderju sesekljaš česen, rukolo in olivno olje. Dodaš rumenjak in ohlajeno na drobceno naskljano šunko (če je prevelika trga testo).
Po pol ure testo vzameš iz hladilnika in ga tanko razvaljaš, medtem ga ves čas mokaš, ker se rado prime!
Ko je razvaljano ga narežeš na trakove in na vsakega drugega položiš žličko nadeva v razmaku cca 2 cm. Okrog nadeva testo namežeš z beljakom in čez položiš trak testa. S prsti previdno pritisneš ob nadevu ter paziš, da odstraniš ves zrak. Zadelaš robove in jih lepo obrežeš.

                       (slika: Google)

Kuhaš jih 5-7 min v slani vreli vodi! Lahko jih tudi zamrzneš.


Misli nase!
     Dober tek ti želim!

                Nikoletka





Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...