sobota, 21. februar 2015

Spomladanski zavitki

Sočen in hrustljav prigrizek, značilen za azijsko kuhinjo!
Dolgo sem se spraševala, kako v kitajskih restavracijah naredijo tako hrustljave in sočne zavitke. Prišla sem do zaključka, da najbrž ne na ravno zdrav način! :) 
Ubrala sem svojo pot, in poizkusila narediti, kar se da lahke, manj mastne spomladanske zavitke. :)
Brez glutena!


Potrebuješ(cca 8 zavitkov):
pol rdeče paprike
pol bio korenja
pol pora
dve žlici bio sojinih kalčkov
četrtk majhne glave svežega zelja

bio poper
bio sojina omaka
bio mešanico 5 kitajskih začimb

kokosova mast

rižev papir za zavitke

Priprava:
Vso zelenjavo(razen kalčkov) narežeš na tanke trakce. Vok segreješ in dodaš kocko kokosove masti. Zelo hitro prepažiš zelenjavo in dodaš dve žlici sojine omake, poper in začimbe. Zelenjavo ohladiš. Rižev papir namakaš 15 sekund v topli vodi. Za vsak zavitek vzameš dva papirja (ker drugače se rado trga). Najprej namočiš enega, ga položiš na desko, namočiš naslednjega in položiš na prvega da se zlepita. Dve žlici nadeva oblikuješ v 'podolgovat kupček' in zaviješ zavitke.

                         (slika: Google)


Lahko jih najprej na eni in nato na drugi strani ocvreš v centimetru kokosove/palmine maščobe, najbolj zdravi pa bodo, če jih premažeš z stopljeno kokosovo mastjo z obeh strani in pečeš v pečici 10-15min na 200°C.


Misli nase!
      Dober tek ti želim!
                  Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...