četrtek, 19. februar 2015

Tagliatelle s tartufato

Tartufi, za mnoge še vedno simbol za nekaj dragega in nedostopnega. Pa ni treba da je tako! :) Sveže tartufe je seveda zelo težko dobiti za malo denarja, imamo pa danes na tržišču kar nekaj omakic imenovanih Tartufata. Načeloma vsebujejo črne/bele tartufe, ekstra deviško olivno olje, šampinjone in olive. Dobimo jih po ugodnih cenah, pričarajo pa božanske okuse.
Uporabimo jo lahko v testeninah, z mesom, na pici, solati...
Moje najljubše so tagliatelle s katerimi ne boste razočarali niti najzahtevnejših gostov! :) 


Potrebuješ:
2 stroka domačega česna
2 žlici tartufate
1 dl bio riževe/sojine smetane
1 domač rumenjak
bio ekstra deviško olivno olje

Priprava:
Testenine skuhaš. Medtem česen nasekljaš in prepražiš na žlički olivnega olja. Dodaš tartufato in odstaviš z ognja. V posodi zmešaš riževo smetano, rumenjak in tartufato z česnom. Ko so testenine kuhane jih odcediš, ter jih hitro dodaš omaki, da vročina do konca skuha omako.

Misli nase!
        Dober tek ti želim!
                      Nikoletka




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...