petek, 20. februar 2015

Oslič z blitvo in krompirjem

Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih malo pozabim nanjo. Pa če že pravijo, da se u petek je ribe, pa naj bo!
Hitro, poceni in božansko kosilo! :)


Potrebuješ (2 osebi)
4 majnše fileje odrznjenega osliča(recimo Hofer) 
250g domače blitve
4 domače krompirje
sol
bio poper
bio limona
bio extra deviško olivno olje


GarGhee ali tržaška omaka (http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2015/01/trzaska-omaka.html)
kokosova mast




 
Priprava:
 Osliča odmrzneš, osušiš in začiniš s soljo in poprom. Pokapljaš ga z pol limone, olivnim oljem in pustiš počivati na sobni temperaturi (se bo lepše spekel). Krompir opereš, ter ga kuhaš v soljeni vodi 30 min. Ko je kuhan ga olupiš in narežeš na četrtine. V ponvi na rahlem ognju segreješ olivno olje, dodaš GarGhee ali tržaško omako (pazi da se ne zažge, ker bo grenko) dodaš narezan krompir in narezano odmrznjeno blitvo. Če imaš svežo jo prej za 5 min potopi v vrelo vodo da se malo zmehča. Začiniš s soljo, poprom in polovico limone, ter skupaj dušiš 5 min. Medtem ponev segreješ na velikem ognju, dodaš žličko kokosove masti in pečeš osliča cca minuto na vsaki strani. Ko je pečen, ga položiš na krožnik, pokapaš s tržaško omako ali GarGhee-jem.

Misli nase!
   Dober tek ti želim!
       Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...