Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate časa za domači kruh! :)
Zdrave, doma narejene štručke, za katere potrebuješ zelo malo časa, in to samo enkrat na teden!
Nato jih samo dopečeš, ko jih potrebuješ!
Potrebuješ (za cca 10 štručk [180-200g]):
300g domače črne pšenične moke
200g domače ječmenove moke
150g bio pirine polnozrnate moke
100g bio pšenične polnozrnate moke
100g domače vsene moke
100g domače koruzne moke
50g domače ržene moke
500ml tople vode
žlica bio agavinega sirupa
2 žlici bio olivnega olja
vrečka bio suhega kvasa
Priprava:
V
skodelico naliješ 500ml mlačne vode, vanjo dodaš agavin sirup in kvas,
ter pustiš ob
strani, da vzhaja. V posodo natehtaš moke, soliš in dobro premešaš. V
moko narediš jamico in vanjo vliješ olje.
Ko je kvas v vodi vzhajan ga dodaš moki, ter vse skupaj dobro
premešaš z mešalnikom. Testo razdeliš na pol in ročno gneteš še 5-10 min. Polovici testa razdeliš na 5 delov in oblikuješ v štručke. Po vrhu jih zarežeš.
Postaviš jih na toplo vzhajati za 30 min, nato jih po vrhu premažeš z beljakom in posuješ s sezamom, koruznim zdrobom, makom, semeni...
Pečeš 10 min na 180°C , da so napol pečene. Ohladiš jih in spakiraš v vrečke, ter shraniš v zamrzovalniku. Ko jih potrebuješ jih kar zamrznjene pečeš 10-15min na 180°C.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar