torek, 31. marec 2015

Veganska kremna špinača

Špinača! 
Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti.
Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v dokaz, da za dobro kremno špinačo ne potrebujete pol litra predelane sladke smetane! :)
Uporabiš jo lahko kot prilogo, omako za testenine...




Potrebuješ (za dve osebi):
200g domače zamrznjene špinače/200g sveže bio špinače
2 strok česna
žlička bio kokosovega olja
pol bio prosene smetane
sol 
poper

Priprava:
Česen nasekljaš in prepražiš(samo toliko, da zadiši) na kokosovem olju. Dodaš odmrznjeno in odcejeno špinačo/oprano svežo špinačo, ter podušiš, da se zmehča. Dodaš proseno smetano in začiniš.

Misli nase!
    Dober tek ti želim! 
                Nikoletka
 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...