četrtek, 19. februar 2015

Juha Mineštrone

Spomnila sem se na Knorr-ovo juho Mineštrone, ki sem jo kot otrok oboževala. Spominja me na morje, ker smo jo vedno kuhali v kampu. 
Malce sem pobrskala in našla sestavine. Ustvarila sem svojo bolj domačo zdravo različico brez ojačevalcev okusa, barvil, konzervansov, gostil itd...


Potrebuješ (za 4 osebe):
1 domačo čebulo
4 stroke domačega česna
četrt manjše glave domačega zelja
1 domače korenje
četrt manjše domače kolebare
200g kuhanega domačega rjavega fižola
šop domačega peteršilja/žlica posušenega domačega peteršilja
mala pločevinka graha
pest zamzrnjenega stročjega fižola
5 bio češnjevih paradižničkov (Hofer)
3 rezine domače pancete
skodelica bio jušnih testenin (obročki, rižek...)
pol litra vode
1dl bio paradižnikove pulpe
1 žlica bio paradižnikove mezge
sol
bio poper
bio timijan
bio lovorjev list
bio rdeča paprika
 
bio kokosova mast 
 
Priprava:
Vse sestavine postopoma sesekljaš v mini sekljalniku. Najprej čebulo, česen in zelje na drobno. Paradižnik, korenje, kolerabo na večje koščke. Panceto popečeš na vroči ponvi, ter jo skupaj s peterišljem sesekljaš na manjše kose. Ko je vse pripravljeno, na kokosovi masti prepražiš česen, čebulo in zelje, jim počasi dodajaš panceto in peteršilj, ter vso ostalo nasekljano zelenjavo. Nato dodaš še celo zelenjavo (grah, fižol, stročji fižol), ter vse skupaj zaliješ in začiniš. Kuhaš cca pol ure, nato dodaš jušne testenine in kuhaš še cca 15 minut (ali kolikor zahtevajo).

Misli nase!
      Dober tek ti želim!
                     Nikoletka



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...