Na YouTubu sem našla super recept za brezglutenski kruh. Rezine preprosto zamrzneš in odtajaš, ter pogreješ, ko jih potrebuješ.
Receptu sta dodana agar in psyllium, ki bosta kruhu dala dodatno lahkotnost in strukturo, saj se oba v stiku s tekočino napihneta! :)
Potrebuješ (za velik model):
mokra zmes:
30g agavinega sirupa
160 g vrele vode
20g riževe moke
2 žlici agar-agarja
60g rastlinskega olja
370g hladne vode
1 vrečka bio suhega kvasa brez glutena
2 žlici vlaknin psyllium (indijski trpotec)
suha zmes:
420g riževe moke
180g tapiokine moke
žlica soli
Priprava:
V blender natehtaš agavin sirup, vrelo vodo in 20g riževe moke. Vse skupaj zmešaš in preliješ v kozico. Postaviš jo na srednji ogenj in mešaš, dokler se ne začne gostiti in brbotati. Nato gosto maso vrneš v blender, dodaš žlico agarja, 370g hladne vode, 60g olja, 2 žlici psylliuma in vrečko suhega kvasa. Vse skupaj dobro premešaš in pustiš da 15 min vzhaja.
Medtem natehtaš suhe sestavine in jih dobro premešaš. Ko je kvas vzhajan, mokro zmes priliješ suhim sestavinam in počasi 5 minut mešaš z ročnim mikserjem. Masa je gosta(žgancem podobna). Pretreseš jo v naoljen pekač, poravnaš po pekaču. Zaviješ v prozorno folijo in vzhajaš vsaj 45 min.
Med tem segreješ pečico na 170°C. Ko je kruh vzhajan, pekač pokriješ z alu folijo, ter pečeš 10 minut. Po 10 minutah ga vzameš ven, odkriješ folijo in pečeš še 60 min(malo dlje se peče, ker je bolj moker).
Pomembno je, da ga res dobro ohladiš predn ga narežeš.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
ponedeljek, 9. februar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar