Pravi sladko-kisli piščanec na bolj zdrav način! :)
Brez glutena!
Potrebuješ (za 2 osebi):
250g piščančjega mesa
pol rdeče paprike
pol pora
pol bučke
pol bio korenja
2 žlici bio riževe moke
1 pločevinka ananasovega kompota
1 žlica bio agavinega sirupa
1 žlica bio kokosovega sladkorja
pol bio limone
2 žlici bio kečapa
1 žlica bio sojine omake
bio kokosova mast
bio riž
Priprava:
Piščančje meso narežeš na kocke, ki jih povaljaš v riževi moki in mariniraš v mešanici agave in sladkorja.
Ananasov kompot odcediš v lonček. Za omako soku, ki se izcedi v lonček dodaš pol limone, kečap in sojino omako(če se ti zdi presladka dodaš limono, če prekisla pa malo kokosovega sladkorja). Vso zelenjavo narežeš na tanke trakce. V vroči povni na kokosovi masti na hitro prepražiš zelenjavo in koščke ananasa, ter dodaš omako. Prevreš. V drugi ponvi segreješ kocko kokosove masti, ter prepražiš mariniranega piščanca, dokler ne postane zlat in lepljiv.
Ko je pečen ga primešaš omaki in postrežeš z rižem.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
sobota, 21. februar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar