sobota, 21. februar 2015

Sladko kisli piščanec

Pravi sladko-kisli piščanec na bolj zdrav način! :)
Brez glutena!


Potrebuješ (za 2 osebi):

250g piščančjega mesa
pol rdeče paprike
pol pora
pol bučke
pol bio korenja
2 žlici bio riževe moke
1 pločevinka ananasovega kompota
1 žlica bio agavinega sirupa
1 žlica bio kokosovega sladkorja
pol bio limone
2 žlici bio kečapa
1 žlica bio sojine omake

bio kokosova mast 
bio riž

Priprava:
Piščančje meso narežeš na kocke, ki jih povaljaš v riževi moki in mariniraš v mešanici agave in sladkorja.
Ananasov kompot odcediš v lonček. Za omako soku, ki se izcedi v lonček dodaš pol limone, kečap in sojino omako(če se ti zdi presladka dodaš limono, če prekisla pa malo kokosovega sladkorja). Vso zelenjavo narežeš na tanke trakce. V vroči povni na kokosovi masti na hitro prepražiš zelenjavo in koščke ananasa, ter dodaš omako. Prevreš. V drugi ponvi segreješ kocko kokosove masti, ter prepražiš mariniranega piščanca, dokler ne postane zlat in lepljiv.
Ko je pečen ga primešaš omaki in postrežeš z rižem.

Misli nase!
   Dober tek ti želim!
                Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...