Brez glutena!
150g bio riževe moke
50g tapiokine moke
50g bio agavinega sirupa
50g bio kokosovega sladkorja
100g bio masla/margarine
1 domače jajce
četrt žličke bio vanilije v prahu
Priprava:
Agavin sirup in kokosov sladkor penasto umešaš z maslom (mikser z metlicami). Dodaš še jajce. Penasti masi dodajaš moki in vanilijo, ter mešaš(zamenjaš metlici za tiste zavite). Dobiš bolj 'pacasto' testo (ni tako zbito kot iz navadne moke). Testo vzameš iz posode, ter ga še dobro pregneteš na mizi(dodajaš še moko če je res premokro). Oblikuješ ga v kroglo in pustiš v hladilniku pol ure. Nato ga na pomokani površini razvaljaš na debelino 1cm. Izrežeš obliko z modelčkom za piškote in jih previdno premakneš v pekač(ker je testo bolj mehko). Valjanje in izrezovanje ponavljaš dokler ne zmanjka testa.
Pečeš jih cca 7 min na 180°C.
Misli nase!
Dober te ti želim!
Nikoletka
Ni komentarjev:
Objavite komentar