petek, 12. december 2014

Losos z blitvo in krompirjem

Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih malo pozabim nanjo. Pa če že pravijo, da se u petek je ribe, pa naj bo!
Hitro, poceni in božansko kosilo! :)


Potrebuješ (2 osebi):
2 fileja lososa (ker ni možnosti za svežega se poslužujem kar Hoferjevega) 
250g blitve
4 krompirje
sol
poper
limona
peteršilj
GarGhee maslo

Priprava:
Lososa odmrzneš, osušiš in začiniš s soljo in poprom. Pokapljaš ga z pol limone in pustiš počivati na sobni temperaturi (se bo lepše spekel). Krompir opereš, ter ga kuhaš v soljeni vodi 30 min. Ko je kuhan ga olupiš in narežeš na četrtine. V ponvi na rahlem ognju segreješ GarGhee maslo (pazi da se ne zažge, ker bo grenko) dodaš narezan krompir in narezano odmrznjeno blitvo. Če imaš svežo jo prej za 5 min potopi v vrelo vodo da se malo zmehča. Začiniš s soljo, poprom in polovico limone, ter skupaj dušiš 5 min. Medtem ponev segreješ na velikem ognju, dodaš žličko ghee masla in pečeš lososa 2,5 min na vsaki strani. Ko je pečen, ga položiš na krožnik, potreseš s peteršiljem in žličko GarGhee masla, ki se bo zaradi vročine lepo stopil po fileju. Božansko!

Misli nase!
   Dober tek ti želim!
       Nikoletka



1 komentar:

  1. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdgovoriIzbriši

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...