Super rojstnodnevna tortica za vse s prehranskimi omejitvami! :)
Potrebuješ (za tortni pekač 24cm):
200g brezglutenskih piškotov brez mleka in jajc
pol pločevinke bio kokosovega mleka
1 zavitek zamrznjenih malin (450-500g)
1 puding brez mleka in glutena (http://www.prema.si/si/vanilijev-puding-bio-i72.shtml)
približno pol litra bio riževega mleka brez glutena
bio bela riževa čokolada brez glutena in mleka (http://www.mojaalergija.si/cokolade/bela-cokolada-iz-rizevega-mleka-100-g.html)
Priprava:
Pločevinko kokosovega mleka za 15 min (in nič več, ker se potem preveč strdi) postaviš v hladilnik. Medtem zmelješ piškote v sekljalniku. Po petnajstih minutah odpreš pločevinko in preveriš, če se je mleko zgostilo v kremo, ter pol le te primešaš piškotom. Tortni pekač obložiš s peki papirjem, ter vanj pretreseš gosto maso piškotov in kokosove kreme. Porazdeliš in poravnaš po pekaču, ter postaviš v hladilnik za pol ure, da se malo strdi in poveže. Odmrznjene maline precediš v lonec in izmeriš sok, ki so ga spustile nato dodaš riževo mleko do pol litra, kakor zahteva priprava pudinga. Puding po postopku skuhaš v mešanici soka malin in riževega mleka (sama nič ne sladim, ker mi je riževo mleko dovolj sladko, če si bolj ''sladkosnede sorte'' uporabi 2 žlici kokosovega sladkorja). Ko je puding kuhan mu dodaš maline, premešaš, ter preliješ čez piškotno dno. Pustiš v hladilniku vsaj par ur, najbolje čez noč. Po vrhu potreseš na majhne koščke narezano/naribano riževo belo čokolado!
P.s.: Pol kokosove kreme ki ostane lahko porabiš za desert z sadjem in kosmiči.:)
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar