četrtek, 8. januar 2015

Veganska malinina tortica brez glutena

Super rojstnodnevna tortica za vse s prehranskimi omejitvami! :)


Potrebuješ (za tortni pekač 24cm):
200g brezglutenskih piškotov brez mleka in jajc
pol pločevinke bio kokosovega mleka

1 zavitek zamrznjenih malin (450-500g)
1 puding brez mleka in glutena (http://www.prema.si/si/vanilijev-puding-bio-i72.shtml)
približno pol litra bio riževega mleka brez glutena

bio bela riževa čokolada brez glutena in mleka (http://www.mojaalergija.si/cokolade/bela-cokolada-iz-rizevega-mleka-100-g.html)

Priprava:
Pločevinko kokosovega mleka za 15 min (in nič več, ker se potem preveč strdi) postaviš v hladilnik. Medtem zmelješ piškote v sekljalniku. Po petnajstih minutah odpreš pločevinko in preveriš, če se je mleko zgostilo v kremo, ter pol le te primešaš piškotom. Tortni pekač obložiš s peki papirjem, ter vanj pretreseš gosto maso piškotov in kokosove kreme. Porazdeliš in poravnaš po pekaču, ter postaviš v hladilnik za pol ure, da se malo strdi in poveže. Odmrznjene maline precediš v lonec in izmeriš sok, ki so ga spustile nato dodaš riževo mleko do pol litra, kakor zahteva priprava pudinga. Puding po postopku skuhaš v mešanici soka malin in riževega mleka (sama nič ne sladim, ker mi je riževo  mleko dovolj sladko, če si bolj ''sladkosnede sorte'' uporabi 2 žlici kokosovega sladkorja). Ko je puding kuhan mu dodaš maline, premešaš, ter preliješ čez piškotno dno. Pustiš v hladilniku vsaj par ur, najbolje čez noč. Po vrhu potreseš na majhne koščke narezano/naribano riževo belo čokolado! 

P.s.: Pol kokosove kreme ki ostane lahko porabiš za desert z sadjem in  kosmiči.:)

Misli nase!
       Dober tek ti želim!
                Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...