Prava domača gobova juha, kot na kmečkem turizmu. Brez jušnih kock in praškov! :)
Potrebuješ (za 4 osebe):
1 domači manjšo čebulo
4 stroke domačega česna
2 pesti lisičk
2 pesti šampinjonov
pest suhih jurčkov
2 majhna krompirja
2 dl bio riževega/ovsenega mleka
3dl vode
sol
bio poper
bio timijan
bio majaron
bio lovorjev list
žlička kokosove masti
Priprava:
Jurčke namočiš v 3dl vode in pustiš ob strani. Medtem naražeš čebulo česen in gobe. Na kokosovi masti prepražiš čebulo, dodaš česen, gobe in začiniš. Odcediš namočene jurčke jih narežeš in priliješ vodo, kjer so bili namočeni(ker je polna okusa). Dodaš še 2 dl mleka, olupljen in narezan krompir in kuhaš pol ure do 45 min. Ko je kuhana jo lahko spasiraš, v gosto kremno juho, lahko je le delno spasiraš, da se še čutijo bogice ali pa pustiš 'celo'.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
nedelja, 25. januar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar