Ko so mi prvič zaradi intolerance svetovali izključitev glutena sem najprej pomislila: ''Kako bom pa pico jedla??'' :( Zdelo se mi je nemogoče, več ko sem brskala po spletu bolj sem bila prestrašena, da testo nebo uspelo. In res prvič seveda ni. Vaja dela mojstra! Po dolgem tuhtanju, pa tudi tehtanju, kompliciranju, itd...sem pristala na najbolj enostavni obliki. Izogibam se raznim vnaprej pripravljenim mešanicam, ker so polne nepotrebnih konzervansov, gumijev... :)
Uporabljam ovseno moko, ki sicer ne vsebuje glutena, temveč beljakovino avenin,
ki je podobna glutenu, vendar polnoma netoksična in neškodljiva beljakovina večini bolnikov s
celiakijo. Če veš, da ti škodi jo zamenjaj s katero drugo brezglutensko moko (proso, soja...).
Tapiokina moka služi kot dober lepek.
Potrebuješ (ena pica):
50g bio ovsene moke
50g bio riževe moke
30g bio koruzne moke
10g tapiokine moke
šestina kocke kvasa Fala (dokazano ne vsebuje glutena)
80ml tople vode
2 žlici olja
sol
Priprava:
Vse moke natehtaš, soliš in dobro premešaš. V sredini narediš jamico, ter vanjo vliješ olje in toplo vodo. Notri nadrobiš kvas in pustiš da malo vzhaja. Ko je kvas vzhajan vse skupaj zmešaš v gosto lepljivo zmes. Vzameš iz posode, ter na pomokani površini gneteš in počasi dodajaš ovseno moko, da dobiš prožno in mehko testo.
Razvaljaš, obložiš in pečeš 10min na max. temperaturi.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar