Sočna mesna musaka, brez kapljice mleka! Sliši se nemogoče, pa ni!
Lahka musaka, z pol manj kalorijami kot običajna!
Potrebuješ (za 2 osebi):
250g bio/domačega govejega mesa
1 domača čebula
2 stroka domačega česna
1 manjše bio korenje
4 rdeče domače krompirje
1 dl bio paradižnikove pulpe/1 žlica bio paradižnikove mezge
sol
bio poper
bio timijan
bio majaron
bio lovorjev list
1 dl bio riževega/ovsenega mleka
100g bio riževe/ovsene/prosene smetane
1 veganska mozzarella (cca 100g) (http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2015/01/veganska-mozzarella.html)
2 domači jajci
Priprava:
Krompir opereš in ga kuhaš pol ure. Medtem naskljaš čebulo, česen in korenje. Vse prepražiš na kokosovi masti in dodaš meso. Soliš, začiniš in dušiš 5 min. Zaliješ z paradižnikovo pulpo in kuhaš 15 min oziroma dokler se omaka ne pokuha (da nebo musaka preveč vodena). Krompir ohladiš in olupiš. V posodi zmešaš mleko, smetano, jajci in naribano mozzarelo. Vse skupaj stepeš v penasto jajčno maso. Musako začneš zlagati v teflonski pladenj. Začneš z rezinami krompirja, nadaljuješ z mesom, čez katerega preliješ jajčno maso. Tako ponoviš še enkrat, ter zaključiš z plastjo kormpirja. Po vrhu spet poliješ jajčno maso. Pečeš 20 min na 180°C (+ 5min na zgorjem žaru, za res hrutsljavo skorjico).
P.s.: Izbira krompirja je zelo pomembna, najboljši je rdeči, ker med rezanjem ne razpade! :)
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
nedelja, 25. januar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar