nedelja, 25. januar 2015

Mesna musaka

Sočna mesna musaka, brez kapljice mleka! Sliši se nemogoče, pa ni!
Lahka musaka, z pol manj kalorijami kot običajna!


Potrebuješ (za 2 osebi):
250g bio/domačega govejega mesa
1 domača čebula
2 stroka domačega česna
1 manjše bio korenje
4 rdeče domače krompirje
1 dl bio paradižnikove pulpe/1 žlica bio paradižnikove mezge
sol 
bio poper
bio timijan
bio majaron
bio lovorjev list

1 dl bio riževega/ovsenega mleka
100g bio riževe/ovsene/prosene smetane
1 veganska mozzarella (cca 100g) (http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2015/01/veganska-mozzarella.html)
2 domači jajci

Priprava:
Krompir opereš in ga kuhaš pol ure. Medtem naskljaš čebulo, česen in korenje. Vse prepražiš na kokosovi masti in dodaš meso. Soliš, začiniš in dušiš 5 min. Zaliješ z paradižnikovo pulpo in kuhaš 15 min oziroma dokler se omaka ne pokuha (da nebo musaka preveč vodena). Krompir ohladiš in olupiš. V posodi zmešaš mleko, smetano, jajci in naribano mozzarelo. Vse skupaj stepeš v penasto jajčno maso. Musako začneš zlagati v teflonski pladenj. Začneš z rezinami krompirja, nadaljuješ z mesom, čez katerega preliješ jajčno maso. Tako ponoviš še enkrat, ter zaključiš z plastjo kormpirja. Po vrhu spet poliješ jajčno maso. Pečeš 20 min na 180°C (+ 5min na zgorjem žaru, za res hrutsljavo skorjico).

P.s.: Izbira krompirja je zelo pomembna, najboljši je rdeči, ker med rezanjem ne razpade! :)

Misli nase!
       Dober tek ti želim!
                    Nikoletka



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...