Ravno prav hrustljava in pikantna.
Na žalost si ne predstavljam mehiške pice brez nacho sira in ga zelo pogrešam. Seveda pri nacho siru nastane kup vprašanj iz česa sploh je in kje ga kupiti. Nažalost je v njem bolj malo sira, večinoma samo ekstrakti in en kup maščobe. Pred leti se je dalo kupiti dober nacho, a ga žal za maloprodajo ne uvažajo več. Ko sem še jedla mlečne izdelke sem ga dolgo iskala in tuhtala, kje bi ga našla, in na koncu me je prešinilo: ''Zakaj ga ne greš iskat v picerijo?''
Problem rešen za 2x na leto, ko zadiši. Je pa v nastajanju projekt kako narediti veganski nacho (kmalu).
Potrebuješ:
1 hlebček testa za pico (http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2015/01/pirino-testo-za-pico.html)
pikantno bio salamo (Hofer)
kuhan pršut
bio gavda/edamec ali rastilnska mozzarella (http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2015/01/veganska-mozzarella.html)
jalapeno paprike
bio koruzo
rdeči fižol
nacho sir
bio paradižnikovi pelati v koščkih
bio bazlika
bio origano
bio poper
sol
Priprava:
Paradižnikove
koščke začiniš. Testo raztegneš, premažeš s paradižnikom in dodaš
nariban sir. Po vrhu razporediš kose kuhanega pršuta, pikantne salame, jalapeno paprike, koruzo, fižol in nacho. Pečeš
cca 10 min na max. temperaturi.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
sobota, 31. januar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar