sobota, 31. januar 2015

Pirina mehiška pica

Ravno prav hrustljava in pikantna. 
Na žalost si ne predstavljam mehiške pice brez nacho sira in ga zelo pogrešam. Seveda pri nacho siru nastane kup vprašanj iz česa sploh je in kje ga kupiti. Nažalost je v njem bolj malo sira, večinoma samo ekstrakti in en kup maščobe. Pred leti se je dalo kupiti dober nacho, a ga žal za maloprodajo ne uvažajo več. Ko sem še jedla mlečne izdelke sem ga dolgo iskala in tuhtala, kje bi ga našla, in na koncu me je prešinilo: ''Zakaj ga ne greš iskat v picerijo?''
Problem rešen za 2x na leto, ko zadiši. Je pa v nastajanju projekt kako narediti veganski nacho (kmalu).



Potrebuješ:
1 hlebček testa za pico  (http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2015/01/pirino-testo-za-pico.html)
pikantno bio salamo (Hofer)
kuhan pršut
bio gavda/edamec ali rastilnska mozzarella (http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2015/01/veganska-mozzarella.html)
jalapeno paprike
bio koruzo
rdeči fižol
nacho sir

bio paradižnikovi pelati v koščkih
bio bazlika
bio origano
bio poper 
sol

Priprava:
Paradižnikove koščke začiniš. Testo raztegneš, premažeš s paradižnikom in dodaš nariban sir. Po vrhu razporediš kose kuhanega pršuta, pikantne salame, jalapeno paprike, koruzo, fižol in nacho. Pečeš cca 10 min na max. temperaturi.


Misli nase!
      Dober tek ti želim!
                 Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...