sobota, 17. januar 2015

Goveja juha

Ne predstavljam si nedeljskega kosila brez domače goveje juhice. Preden sem jo znala skuhati tako, kot je treba sem razvila celo znanost.
Pomembne so skrbno izbrane kvalitetne sestave, čas in potrpljenje. 
Ustno izročilo pravi, da mora juha tako počasi vreti, da se lahko tašča in ''tamlada'' skregata, če vre ali ne. ;)





Potrebuješ ( cca 4-5 oseb, pa še za v ponedeljek ostane :) ):
250g domačega govejega mesa s kostjo
2 bio korenčka
1 domačo čebulo
3 stroke domačga česna
pol manjše kolerabe
3 vejice domačega peterišlja
1 domači paradižnik
3 manjši 'cvetki' cvetače
žličko domače jušne zelenjave
poper

2,5 l vode


Priprava:
Korenje in kolerabo olupiš in narežeš na večje kose. Vse sestavine vržeš v velik lonec, pokriješ, jih zaliješ z vodo in kuhaš na srednjem ognju. Žal moraš biti v bližini, ker moraš takoj, ko zavre ogenj zmanjšati na minimum (če preveč vre je juha motna). Vreti mora počasi, kar pomeni, da čisto malo zabrbota vsaki dve sekundi. Kuhaš jo na minimalnem ognju 6ur.


Misli nase!
    Dober tek ti želim!
               Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...