Tradicionalni angleški zajtrk, sestavljen iz njihovega peciva-muffina, popečene slanine, poširanega jajca in holandske omake.
Zenkrat se še nisem spravila peči njihovih 'English Muffins', ki originalno pripadajo temu receptu.
Ostajam kar pri našem kruhu, enkrat v prihodnosti, bo pa čas tudi za English Muffins. :)
Na žalost, tole v nobeni obliki ne more biti ravno 'extra zdrav' zajtrk, je pa lahko vsaj pripravljen iz skrbno izbranih domačih/bio sestavin.
Priznam, poširana jajca so nekaj, česar sem se najbolj bala, in res ni enostavno. Prvi se mi je ponesrečil, zato sem ubrala drugačen malo bolj zamuden, a siguren pristop. :)
Potrebuješ:
1 polnozrnato bombetko (http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/09/polnozrnate-bombetke.html) ali kajzerico (http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/12/jecmenove-kajzerice.html)
2 domači jajci
2 rezini slanine/pršuta/šunke
Holandska omaka:
2 domača rumenjaka
2 žlici bio masla
bio poper
bio drobnjak
žlička soka pol bio limone
prozorno folijo za živila
Priprava:
V manjšo posodo naliješ vodo. V kozici stopiš maslo. Odrežeš dva kosa prozorne folije (cca 15x15cm) in z njima obložiš notranjost kavnih skodelic. Folijo znotraj premažeš z stoplenim maslom(da se jajčka ne primejo) in v vsako ubiješ jajce, ter ju malce soliš. Folijo zaviješ v mošnjiček in zavežeš z vrvico(jajce se bo v mošnjičku lepo enakomerno skuhalo in nebo razpadlo). Odvečno folijo na vrhu mošnjička odrežeš. Ko voda zavre zmanjšaš ogenj, da lepo nežno brbota, in vanjo za cca 5 min potopiš mošnjičke z jajci. Medtem ko se jajčka kuhajo, v manjši posodi zavreš dva centimetra vode, nanjo postaviš stekleno posodo, ter dodaš rumenjaka. Mešaš z metlico in počasi dodajaš stopljeno maslo, da dobiš lepo penasto tekočo zmes, ki lepo polzi iz žlice. Začiniš s poprom (sama soli ne dodajam, ker je slanina dovolj slana),limono in drobnjakom. Hitro odstaviš, da se rumenjak nebi preveč skuhal in začel gostiti.
V ponvi popečeš slanino in segreješ prerezano bombetko/kajzerico. Ko so jajčka kuhana samo še vse sestaviš. Bobmetka, slanina, jajček in omaka.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Recept posvečen Amadeju, največjemu ljubitelju angleškega zajtrka na svetu! ;)
sobota, 31. januar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar