Še ena dobra zamenjava navadnemu belemu pšeničnemu testu, tudi za tiste, ki se nikakor nočete prepustiti polnozrnatim okusom. Z njim lahko pretentaš še tako velikega ljubitelja klasične pice! ;)
Potrebuješ (za 2 pici):
300g bio pirine moke
2 žlici bio olivnega olja
150ml tople vode
žlička bio agavinega sirupa
pol vrečke bio suhega kvasa
pol žličke soli
Priprava:
Moko natehtaš, ji dodaš sol, ter dobro premešaš. Narediš jamico in vanjo vliješ olivno olje, toplo vodo z agavinim sirupom in kvas. Pustiš vzhajati na toplem 10 min. Ko je kvas vzhajan vse skupaj zmešaš z mešalnikom, da dobiš gosto testo. Nato dodajaš moko in testo z rokami mesiš cca. 10min. Če se mudi oblikuješ dva hlebčka in pustiš vzhajati 30-45min. Najbolj idealno je, če počiva vsaj par ur v hladilniku(ali raje kar čez noč), nakar ga še enkrat pregneteš in vzhajaš na toplem 30-45min.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
petek, 30. januar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar