Dodajaš lahko različno zelenjavo, poleti domače kumare in papriko, pozimi naribano sveže zelje iz ozimnice...
Ta recept mi je povzročal največ težav, ker ga dejansko nisem znala napisati, ker vedno delam po občutku.
Čeprav velja pravilo, da se postanega krompirja ne je, je zame najbolj pomembna samo ena stvar in sicer, da se vse skupaj lepo 'prežmohta'! :)
Potrebuješ(za dve osebi)
5 domačih krompirjev
1 domača čebula
1dl domačega jabolčnega kisa
3 žlice bio olivnega olja
3 žlice vode
sol
bio poper
Krompir opereš in ga skuhaš (cca 30min). Nato ga ohladiš, olupiš in narežeš. Na zelo tanke rezine narežeš tudi čebulo in jo dodaš krompirju. Vse skupaj začiniš s kisom, oljem, soljo in poprom. Priliješ še vodo in postaviš v hladilnik. Ko krompir popije vso tekočino, ga poizkusiš in dodaš kis, vodo, sol po okusu...
Ni komentarjev:
Objavite komentar