Klasika, ki nikoli ne razočara!
Potrebuješ(za 2 osebi):
300g domačega govejega mletega govejega mesa (ali bio-Hofer)
žlica ovsenih kosmičev/moke
2 domači čebuli
4 stroke domačega česna
pločevinka bio pelato
sol
bio poper
bio majaron
bio timijan
bio lovorjev list
Priprava:
Mesu primešaš oves, sol, poper, timijan in majaron. Vse skupaj dobro pregneteš in oblikuješ v kroglice. Na hitro jih popečeš na kokosovem olju z vseh strani, da pozlatijo, ter postaviš na stran. V maščobi in soku, ki ostane v ponvi prepražiš čebulo in česen, ter vanjo vrneš čufte. Vse skupaj zaliješ s pretlačinimi pelati, ter počasi dušiš vsaj 2 uri, da se okusi prepojijo. Tudi omako začiniš s soljo, poprom...
Zraven pripada en dober kolerabin pire ;)
http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2015/01/kolerabin-pire.html
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Ni komentarjev:
Objavite komentar