Zdrava hitra in zelo okusna azijska jed! Pripraviš jo lahko z rezanci ali rižem. Zelo pomembna dejavnika dobrega stir fry-a sta, vroč vok in `timing` saj mora vse potekati zelo hitro. Pomembna je tudi izbira prave sojine omake. Glede na to, da smo z vseh strani bombardirani s predelano sojo je predvsem pomembno, da uporabiš bio sojino omako (DM-ova je dobra). Za ljudi, ki se izogibajo glutena je tudi pomembno kakšno sojino omako izberejo, saj večina vsebuje pšenico. Sojina tamari omaka je recimo ne vsebuje(najdeš na prema.si).
Potrebuješ (2 osebi):
150 g piščančjega mesa
beljak enega jajca
1 bio korenje
pol paprike
pol bio bučke
2 stroka domačega česna
2x 1 žlička bio currya (ena v meso, ena v celo jed)
2x pol žličke bio chilija
2x ščepec bio cimeta
bio poper
5 žlic bio sojine omake
žlica bio kokosovega olja
bio riževe rezance
Priprava:
Meso narežeš na tanke rezine, začiniš , ter dodaš stepen beljak in 2 žlici sojine omake. Postaviš v hladilnik za eno uro. Medtem narežeš vso zelenjavo na trakce in česen na tanke rezine.
Zavreš vodo, ugasneš ogenj in vanjo za par minut potopiš riževe rezance. V vroč vok, dodaš kokosovo olje in na hitro prepražiš meso, dodaš še zelenjavo, jo prepražiš, zaliješ z 3 žlicami sojine omake, dodaš rezance in ponovno začiniš celo jed (curry, poper, chili...)Vse skupaj se ne sme pražiti več, kot 3 min saj mora biti zelenjava hrustljava! :)
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
sobota, 24. januar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar