Polnjena parika malo drugače!
Vedno, ko mi stara mama pošlje lonec njenih najboljših 'filanih paprik' mi zaigra srce. Komu pa ne? In tako kot večina ljudi, do nedavnega nisem nikoli pojedla paprike, ampak samo nadev in omako! :)
Tokrat sem za spremembo naredila vegetarijansko različico, bila je božanska in pojedla sem celo papriko!:)
In skrivnost je v glineni posodi! ;)
Potrebuješ (2 osebi)
4 podolgovate paprike
3 domače čebule
1 strok domačega česna
3 šampinjone
pol bučke
1 manjše bio korenje
pol rdeče paprike
pol skoledice bio rjavega riža
2 domači jajci
bio timijan
bio majaron
bio lovorjev list
bio baziliko
2dl paradižnikove pulpe
Priprava:
Riž skuhaš in postaviš na stran. Paprikam odrežeš vrhove, jih očistiš semen in zložiš na pekač. Pečeš jih na 180°C (na zgornji rešetki) 5 min, da se rahlo rjavo zapečejo(ne preveč da nebi razpadale). Medtem ko se hladijo nasekljaš eno čebulo, česen, bučko, papriko, šampinjone in korenje, ter vse dodaš rižu. Začiniš, dodaš še jajce in vse skupaj dobro premešaš. Paprike olupiš in previdno nadevaš z nadevom. Ostali dve čebuli nasekljaš, jih streseš v glineno posodo preliješ z paradižnikovo mezgo(lahko dodaš tudi nadev, če kaj ostane), vanjo potopiš paprike in vse skupaj pečeš 2-3 ure pri 150°C. Vmes vsake toliko premešaš omako, dodaš izparelo tekočino(omako lahku tudi spasiraš). Na koncu povečaš temperaturo, da se po vrhu malce zapečejo.
Misli nase!
DOber tek ti želim!
Nikoletka
ponedeljek, 26. januar 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar