ponedeljek, 26. januar 2015

Pečena polnjena paprika

Polnjena parika malo drugače! 
Vedno, ko mi stara mama pošlje lonec njenih najboljših 'filanih paprik' mi zaigra srce. Komu pa ne? In tako kot večina ljudi, do nedavnega nisem nikoli pojedla paprike, ampak samo nadev in omako! :) 
Tokrat sem za spremembo naredila vegetarijansko različico, bila je božanska in pojedla sem celo papriko!:)
In skrivnost je v glineni posodi! ;)


Potrebuješ (2 osebi)
4 podolgovate paprike
3 domače čebule
1 strok domačega česna 
3 šampinjone
pol bučke
1 manjše bio korenje
pol rdeče paprike
pol skoledice bio rjavega riža
2 domači jajci
bio timijan
bio majaron
bio lovorjev list
bio baziliko 
2dl paradižnikove pulpe


Priprava:
Riž skuhaš in postaviš na stran. Paprikam odrežeš vrhove, jih očistiš semen in zložiš na pekač. Pečeš jih na 180°C (na zgornji rešetki) 5 min, da se rahlo rjavo zapečejo(ne preveč da nebi razpadale). Medtem ko se hladijo nasekljaš eno čebulo, česen, bučko, papriko, šampinjone in korenje, ter vse dodaš rižu. Začiniš, dodaš še jajce in vse skupaj dobro premešaš. Paprike olupiš in previdno nadevaš z nadevom. Ostali dve čebuli nasekljaš, jih streseš v glineno posodo preliješ z paradižnikovo mezgo(lahko dodaš tudi nadev, če kaj ostane), vanjo potopiš paprike in vse skupaj pečeš 2-3 ure pri 150°C. Vmes vsake toliko premešaš omako, dodaš izparelo tekočino(omako lahku tudi spasiraš). Na koncu povečaš temperaturo, da se po vrhu malce zapečejo.

Misli nase!
    DOber tek ti želim!
            Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...