Preposta zdrava sladica iz malce ''netradicionalnih'' sestavin!
Potrebuješ (za pladen diagonale cca 30cm):
Biskvit:
2 domači jajci
50g bio kokosovega sladkorja
50g ghee masla
50g pravega kakava
150g polnozrnate pirine moke
1dl riževega mleka
Krema:
žlica ghee masla
100g bele čokalde za kuhanje
pločevinka kokosovega mleka (400ml)
košarica svežih borovnic (150-200g)
Priprava:
Najprej postaviš pločevinko kokosovega mleka v hladilnik, kjer se bo v cca. 20min strdilo v smetano.
Jajci penasto umešaš, ter dodaš kokosov sladkor. Nato jima počasi vmešaš ghee maslo, da se popolnoma stopi. Dodaš tudi mleko. Kakav in polnozrnato pirino moko zmešaš skupaj in ju počasi vmešaš mokrim sestavinam. Preliješ ga v obložen pekač in pečeš 10 min pri 180°C. Če začne na sredini rasti, ga prebodi z nožem (ker mora biti ravno, da lahko povrhu namažeš kremo). Ko je biskvit pečen ga vzameš ven in ohladiš. Medtem na žlici ghee masla stopiš belo čokolado, ki jo nalomiš na čim manjše koščke. Postaviš jo ob stran in pustiš da se malo ohladi. Medtem iz hladilnika vzameš kokosovo mleko in preveriš, če se je že zgostilo v smetano, jo pretreseš v skledo, ter ji dodaš oprane borovnice. Ko se čokolada ohladi, jo dodaš smetani in borovnicam. Postaviš v hladilnik dokler bisvkit počiva. Ko je ohlajen, ga preliješ z kremo in spet postaviš v hladilnik za eno uro.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar