torek, 2. december 2014

Peresniki po milansko

Spet testenine! Malo sem brskala po spletu, kakšen naj bi bil originalen recept za te testenine, pa nisem našla nič obetavnega. Zato se držim kar takega, kot se ga spomnim iz dijaške menze! :)


Potrebuješ (2 osebi):
1 domačo manjšo čebulo
4 domače stroke česna
100g prekajene kuhane šunke
par žlic graha
1 bio korenček
pločevinka bio pelatov
sol
bio poper
bio baziliko
bio timijan
ghee maslo

bio riževi peresniki
 

Priprava:
Čebulo in česen prepražiš na ghee maslu, jima dodaš na kocke narezan korenček in prekajeno šunko in grah. Vse skupaj začiniš in dušiš 5 min. Nato dodaš zmečkane pelate in kuhaš 15min oz. toliko, da se skuhajo testenine (ne predolgo, ker potem začne grah razpadati).

Misli nase!
    Dober tek ti želim!
          Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...