torek, 11. november 2014

Mešani polnozrnati kruhek

Še en preprost recept, za hiter kruh brez gnetenja. 


Potrebuješ:
150g črne moke
50g pirine polnozrnate moke
50g ržene moke
50g koruzne moke
200ml tople vode
četrtk kocke kvasa
sol

pest polente
beljak

Priprava:
V toplo vodo nadrobiš kvas in pustiš, da kvas vzhaja. Moke natehtaš, dobro premešaš in soliš. Ko je kvas v vodi vzhajan ga primešaš mokam, da nastane gosta lepljiva zmes. Pretreseš jo v model za kruh, ter pustiš vzhajati 30min. Ko testo zraste, ga premažeš z beljakom ter posuješ z polento, ter pečeš cca 20 min pri 180°C.

Misli nase.
      Dober tek ti želim.
              Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...