nedelja, 23. november 2014

Jajčna omleta

Zadnjič sem gledala oddajo Ramsayjev kuharski tečaj (Gordon Ramsays Ultimate Cookery Course). Tema je bila brunch (kombinacija poznega zajtrka in zgodnjega kosila), te besede mi še nismo poslovenili, pa tudi na brunch v glavnem ne hodimo. Za nas je brunch malica. Pa še to za tisto peščico ljudi, ki ima tako delo, da se lahko umes odpravi na topel obrok, ki pa je na žalost ponavadi, kar že ''orng'' kosilo. Brunch naj bi bil lahek in topel obrok, ko pozno vstanemo. V Ljubljani imamo lokal imenovan Brunch, ki ponuja take vrste obroke.
Tole je moja ideja bruncha, super je ko delam popoldne.





Potrebuješ:
2 domača jajca
3 rezine šunke
sol 
poper
kokosova mast
vložen korenček

Priprava:
Jajci stepemo, ter začinimo. V vročo ponev damo žlico kokosove masti in vanjo zlijemo jajca, ter pokrijemo. Ko je omleta spodaj lepo zapečena in na vrhu lepo zakrknjena (zato jo pokrijemo, da jo para skuha) dodamo šunko in prepognemo. Lahko dodate tudi sir, ali pripravite kakšno drugo različico (tuna, zelenjava...)
Zraven gre krasno vložen korenček!

Misli nase.
    Dober tek ti želim.
        Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...