"Taluškana solatka" ji rečem zato, ker je res luškana, ko jo narežemo na čisto tanke trakove! Dodamo pa ji lahko vse, kar nam je všeč. Krasna priloga namesto gore krompirja! V moji izvedbi z jajcem, paradižnikom, vloženim korenčkom in prelivom vinaigrette. :)
Potrebuješ (2 osebi):
manjšo domačo zeleno solatko
paradižnik
2 vilici vloženega bio korenčka (lahko je tudi sveže nariban, ampak vložen je tako sočno sladko kisel)
1 trdo kuhano jajce
Preliv vinaigrette:
pol manjše čebule
3 žlice bio extra deviškega olivnega olja
1 žlica domačega jabolčnega kisa
1 žlica bio gorčice
3 vejice domačega peteršilja
poper
sol
Priprava:
Jajce daš v vodo in ga kuhaš 10-15min. Medtem očistiš solatko, ter liste zložiš enega na drugega, zviješ in narežeš zelo na tanke trakove (cca 5mm). Narezano solato osušiš, ter ji dodaš paradižnik, korenček in kuhano jajce.
Preliv pripraviš tako, da čebulo nasekljaš na zelo majhne koščke. Streseš jo v skodelico ji dodaš olje, kis, gorčico, peteršilj, sol in poper, ter dobro premešaš z metlico. Gorčica bo delovala kot emulgator in povezala kis in olje!:)
Misli nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
nedelja, 23. november 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar