torek, 4. november 2014

Domači kečap

Ko sem brala sestavine kečapa sem si mislila, kaj pa je tako težkega, da ne morem narediti tega sama doma z boljšimi sestavinami? Namesto navadnega sladkorja kokosov, namesto umetne ocetne kisline, kvaliteten domač jabolčni kis, pa še brez konzervansov in stabilizatorjev!


Potrebuješ (cca 200ml):

5 zelo zrelih domačih paradižnikov
pol čebule
5 žlic kokosovega sladkorja
3 žlice domačega jabolčnega kisa
2 žlici bio pasiranega paradižnika
majaron
sol
poper


Priprava:
Paradižnike za 5 minut potopiš v vrelo vodo, da lupina poči, ter jih odstaviš na stran, da se ohladijo. Medtem nasekljaš čebulo jo prepražiš na olju, da postekleni. Dodaš ji 2 žlici kokosovega sladkorja, 3 žlice kisa, ter prevreš, da karamelizira ter kisu izpari značilen vonj. Ko je paradižnik ohlajen ga olupiš, prerežeš, izločiš, kar se le da semen ter narežeš na kocke. Dodaš ga karamelizirani čebuli, začniš, ter vse skupaj kuhaš 5 min, nato vse skupaj ''spasiraš'' s paličnim mešalnikom, dodaš še 3 žlice kokosovega sladkorja, bio pasiran paradižnik ter 15 min kuhaš na malem ognju, da se počasi zgosti.
Dobro ga ohladiš in poiskusiš, če je presladek dodaš malo limone, če pa pa prekisel pa še malo sladskorja.

Misli nase.
      Dober tek ti želim.
           Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...