sreda, 5. november 2014

Nougat krema

Sem si zaželela eno dobro nougat kremo oz. lešnikovo kremo (ala Nutella itd..), brez mleka in ostalih strupenih primesi, ki jih dobimo zraven kupljenih. Super je za palačinke, tortice, rogljičke, žepke, pa tud' za na kruh namazat'! Zdaj pa hitro v hladilnik z njo, da se malo strdi, pa bo jutri zjutraj že po rogljičkih dišalo! :)


Potrebuješ:
1 žlico ghee masla ali kokosovega olja
50g bio temne čokolade (85% delež kakava)
0,5dl bio riževega mleka
150 ml bio riževe smetane
3 žlice bio pravega kakava v prahu
3 žlice bio kokosovega sladkorja (lahko tudi več/manj, po želji)
100g bio mletih lešnikov


Priprava:
Maslo stopiš, vanj nadrobiš čokolado, ter ju na zelo majhnem ognju kuhaš, da se čokolada počasi topi, dodaš 0,5dl riževega mleka ter mešaš. Ko se popolnoma stopi dodaš kakav in kokosov sladkor, ter postaviš na stran, da se ohladi. Ko je ohlajeno, dodaš še riževo smetano, lešnike in kokosove kosmiče, ter dobro premešaš in ohladiš v hladilniku, kjer postane še bolj gost in mazljiv.

Misli nase.
      Dober tek ti želim.
          Nikoletka





Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...