Potrebuješ(cca 6 palačink):
2 jajci
4dl riževega mleka z lešniki (Isola BIO)
8 žlic pšenične polnozrnate moke
1 žlička vinskega kamna
kokosova mast
nadev: http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/11/nougat-krema.html
mleti lešniki
Priprava:
Jajci stepeš in jima dodaš mleko. Počasi dodajaš moko in mešaš z metlico, da ne nastajajo grudice. Nato dodaš še vinski kamen. V vroči ponvi na kokosovi masti spečeš palačinke, jih namažeš z nougat kremo, narežeš in posuješ z mletimi lešniki. Vsakič, ko zajameš maso jo premešaj sam je polnozrnata moka težka in se vsede na dno posode.
P.s.: riževo mleko, ki ostane lahko porabiš v kavi, ker je z njim božanska!
Misli nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
Ni komentarjev:
Objavite komentar