nedelja, 23. november 2014

Dvojne lešnikove palačinke

Lahko jih spečeš, ko ti ''pade cukr'' ali za najbolj zahtevne obiske! Dvojna lešnikova poezija za brbončice, pa še bolj zdrave narave, v malce drugačnem izgledu!



Potrebuješ(cca 6 palačink):
2 jajci
4dl riževega mleka z lešniki (Isola BIO)
8 žlic pšenične polnozrnate moke
1 žlička vinskega kamna
kokosova mast

nadev: http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/11/nougat-krema.html
mleti lešniki

Priprava:
Jajci stepeš in jima dodaš mleko. Počasi dodajaš moko in mešaš z metlico, da ne nastajajo grudice. Nato dodaš še vinski kamen. V vroči ponvi na kokosovi masti spečeš palačinke, jih namažeš z nougat kremo, narežeš in posuješ z mletimi lešniki. Vsakič, ko zajameš maso jo premešaj sam je polnozrnata moka težka in se vsede na dno posode.

P.s.: riževo mleko, ki ostane lahko porabiš  v kavi, ker je z njim božanska!

Misli nase.
      Dober tek ti želim.
             Nikoletka



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...