Privošči si ultra čokoladne mafine brez slabe vesti!
Potrebuješ:
75g bio pirine polnozrnate moke
75g bio ovsene moke
50g bio pravega kakava
1 žličko bio vinskega kamna
60g ghee masla
150g temne čokolade (85%)
50g bio kokosovega sladkorja
1,5dl bio riževega mleka
2 banani
1 domače jajce
Priprava:
V žlici masla in žlici mleka stopiš čokolado in jo pustiš ob strani, da se malo ohladi. Moki preseješ skozi redko cedilo, da je moka bolj rahla in še tisti res največji delci, ki moko delajo težjo ostanejo v cedilu, vendar jih ne vrzi stran, ker so bistvo polnozrnate moke, torej za vse drugo prav pride (kruh,paniranje...) pri peki slaščic pa res mora biti rahlo. Mokama dodaš vinski kamen in pravi kakav, ter vse skupaj dobro premešaš ter pustiš ob strani. Jajce ločiš na beljak in rumenjak, ter beljak stepeš v sneg. V posodo natehtaš 60g ghee masla in 50g sladkorja, ter ju zmešaš v grudice, nato dodaš rumenjak in penasto zmešaš. Dodaš stopljeno čokolado in mleko, ter počasi in čimbolj zračno mešaš in dodajaš suhe sestavine. Na koncu rahlo vmešaš sneg iz beljakov in na kocke narezane banane. V pekač za mafine položiš ''srajčke'' in jih napolniš z eno zvhano žlico mase.
Pečeš 15 min na 180°C.
Misli nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
torek, 18. november 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar