ponedeljek, 24. november 2014

Špinačni ravioriselli v paradižnikovi omaki

Ker sem se odličila, da malo ''pospravim'' zalogo v zamrzovalniku najprej pridejo na vrsto ravioriselli, ki sem jih kupila na sejmu Narava in zdravje. 
Ravioriselli so ubistvu čisto navadni ravioli, razlika je le ta, da so izdelani iz sestavin biološke pridelave in polnjeni z mozzarisello (''riževo mozzarello'') namesto s skuto, sirom, smetano...
Pri nas je zelo težko dobiti raviole, z bio oznako kaj šele, da nebi bili polnjeni z nečim mlečnim(razen hofer ima včasih v Gourmet ponudbi). Torej rešitev za vegane in vse moje sotrpine, ki iščete brezmlečne izdelke. Bila sem zelo vesela, ko sem jih videla na sejmu, sedaj jih pa nikjer ne prodajajo!!:( 
Naslednji izziv bodo zgleda domači ravioli! ;)

Potrebuješ (2osebi):
zavitek Špinačnih Raviorisell-ov 
1 manjšo čebulo
3 stroke česna
2dl bio paradižnikove pulpe
1 svež paradižnik
poper
sol
bio olivno olje
bazilika
rožmarin
timijan
kokosova mast


Priprava:
Na kokosovi masti prepražiš čebulo in česen. Dodaš narezan svež paradižnik (pobereš ven sredico, če te moti) in dušiš par min. Nato dodaš pulpo, začiniš in kuhaš 10 min, da se okusi prepletejo. Na koncu dodaš žlico olivnega olja in omako preliješ prek kuhanih Raviorisellov.


Misli nase.
    Dober tek ti želim.
         Nikoletka









Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...