sreda, 5. november 2014

Ješprenj (Ričet)

Potrebuješ(za 4 osebe):
pol čebule
4 stroke česna
domačo dimljeno klobaso/kuhano šunko
korenje
zelena
1 manjši krompir
1 pločevinko rjavega fižola
100g ješprenja
pol litra vode
2 dl bio pasiranega paradižnika
bio rdeča paprika
sol
poper
bio lovor
bio majaron

Priprava:
Večer prej ješprenj preliješ z vodo in ga pustiš nabrekati čez noč.
Klobaso narežeš na kolobarčke. V srednje veliko posodo streseš klobaso in nanjo nasekljano čebulo in na zelo majhnem ognju segrevaš, da klobasa počasi spušča svojo maščobo (olja ne dodajamo po nepotrebnem). Čebula naj se lepo prepraži v klobasinem soku. Dodamo še česen, narezano korenje, zeleno, odcejen fižol, ter zalijemo z namočenim ješprenom in vodo. Začinimo s poprom, soljo, majaronom, rdečo papriko in lovorjem. Dodamo še na kockice narezan krompir in kuhamo cca 1 uro.

Misli nase.
      Dober tek ti želim.
              Nikoletka



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...