torek, 4. november 2014

File osliča

Kdo pa ne mara ''pohanih ribic''? In seveda, spet moja lažja varjanta brez cvrenja v litrih prežganega olja.

Potrebuješ:
fileje osliča (meni so najboljši Hoferjevi)
sol
poper
pol limone
žličko bio jušne zelenjavne paste (recimo Plantaforce od A.Vogla, ali vloženo pasirano domačo jušno zelenjavo)
žlica olivnega olja

polnozrnato pirino moko
eno jajce
pirine drobtine

olje za crvtje

Priprava:
Fileje odmrzneš in jih mariniraš (limonin sok, olje, jušna zelenjavna pasta, sol in poper) 1 uro, da se prepojijo z okusi. Nato jih ''spaniraš'' v pirini moki, jajcu in pirinih drobtinah, zložiš v pekač in premažeš z oljem za crvtje z obeh strani in pečeš na 180°C 10 min na vsaki strani.
Zdraven se dobro prileže zelena solatka in moj domači kečap!
 http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/11/domac-kecap.html


Misli nase.
     Dober tek ti želim.
                Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...