Kdo pa ne mara ''pohanih ribic''? In seveda, spet moja lažja varjanta brez cvrenja v litrih prežganega olja.
Potrebuješ:
fileje osliča (meni so najboljši Hoferjevi)
sol
poper
pol limone
žličko bio jušne zelenjavne paste (recimo Plantaforce od A.Vogla, ali vloženo pasirano domačo jušno zelenjavo)
žlica olivnega olja
polnozrnato pirino moko
eno jajce
pirine drobtine
olje za crvtje
Priprava:
Fileje odmrzneš in jih mariniraš (limonin sok, olje, jušna zelenjavna pasta, sol in poper) 1 uro, da se prepojijo z okusi. Nato jih ''spaniraš'' v pirini moki, jajcu in pirinih drobtinah, zložiš v pekač in premažeš z oljem za crvtje z obeh strani in pečeš na 180°C 10 min na vsaki strani.
Zdraven se dobro prileže zelena solatka in moj domači kečap!
http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/11/domac-kecap.html
Misli nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
torek, 4. november 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar