petek, 21. november 2014

Puranji medaljončki

Puranji medaljončki v naravni omakici z korenčkom! 
Sicer medaljončki na sliki, ki jo prilagam zgledajo bolj kot trikotniki ampak naj jim bo (ni šlo drugače, zaradi oblike kosa mesa). Puranje meso lahko zamenjaš s piščančjim.  :)

Potrebuješ (2 osebi):
300g puranjih/piščančjih prsi v kosu
1 manjšo čebulo
3 stroke česna
2 korenja
3 vejice peteršilja
kokosovo mast
ghee maslo
sol
poper

Priprava:
Puranje meso narežeš na centimeter debele medaljone, ter jih soliš in popraš. Na kokosovi masti jih na hitro popečeš (da pozlatijo iz obeh strani), vzameš jih iz ponve, ter pustiš počivati na krožniku. V ponev soku mesa dodaš žlico ghee masla(ki bo dal omakici svilnatost), ter prepražiš čebulo in česen. Ko posteklenita dodaš na kockice narezan korenček, medaljone (in NUJNO sok ki so ga medaljončki spustili iz sebe na krožnik), ter začiniš. Vse skupaj pokrito dušiš cca 1 uro, da se okusi prepojijo.

Misli nase.
     Dober tek ti želim.
               Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...