sobota, 29. november 2014

Golaž

Dobri stari golaž na moj način. Brez paradižnikovega koncentrata, sladke paprike, ojačevalcev okusa (Knorr) itd...


Potrebuješ (2 osebi):
250g domačega govejega mesa (bočnik)
2 domači čebuli
5 strokov domačega česna
žlica bio kokosovega sladkorja
250ml bio pelatov (la Bio Idea-Tuš)

bio timijan
bio majaron
bio kumina (samo ščepec)
lovorov list
piranska sol
bio poper
bio kokosova mast

Priprava:
Čebulo in česen nasekljaš, ter ju prepražiš na kokosovi masti. Dodaš na kocke narezano goveje meso in začiniš s soljo, poprom, timijanom, majaronom, kumino in lovorjevim listom. Vse skupaj dušiš na rahlem ognju 10 min, da čebula začne popuščati, nato jo karameliziraš z kokosovim sladkorjem in dodaš zmečkane pelate. Vse skupaj kuhaš 2-3 ure, mešaš in dodajaš vodo, da se okusi prepojijo in čebula popolnoma razpade.

P.s.: Zraven se odlično priležeta domači kruhek:
http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/11/mesan-polnozrnat-kruhek.html
       in solatka:
http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/11/pisana-paradiznikova-solatka.html

Misli nase!
      Dober tek ti želim!
            Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...