Dobri stari golaž na moj način. Brez paradižnikovega koncentrata, sladke paprike, ojačevalcev okusa (Knorr) itd...
Potrebuješ (2 osebi):
250g domačega govejega mesa (bočnik)
2 domači čebuli
5 strokov domačega česna
žlica bio kokosovega sladkorja
250ml bio pelatov (la Bio Idea-Tuš)
bio timijan
bio majaron
bio kumina (samo ščepec)
lovorov list
piranska sol
bio poper
bio kokosova mast
Priprava:
Čebulo in česen nasekljaš, ter ju prepražiš na kokosovi masti. Dodaš na kocke narezano goveje meso in začiniš s soljo, poprom, timijanom, majaronom, kumino in lovorjevim listom. Vse skupaj dušiš na rahlem ognju 10 min, da čebula začne popuščati, nato jo karameliziraš z kokosovim sladkorjem in dodaš zmečkane pelate. Vse skupaj kuhaš 2-3 ure, mešaš in dodajaš vodo, da se okusi prepojijo in čebula popolnoma razpade.
P.s.: Zraven se odlično priležeta domači kruhek:
http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/11/mesan-polnozrnat-kruhek.html
in solatka:
http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/11/pisana-paradiznikova-solatka.html
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
sobota, 29. november 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar