December je tu, mraz tudi, sneg baje prihaja...Obdobju primerno pripada tudi kakšna bolj 'zimska hrana'.
Komej sm čakala domače pečenice! Na meniju torej zimska pojedina! Priprava je enostavna, pomemben je 'timing' in par trikov moje stare mame! :)
Podpiram uporabo domače svinjske masti, ker prenaša visoke temperature! Podira vsa slaba mnjenja, ter na srečo prihaja spet nazaj med uravnoteženo prehrano!! :)
Potrebuješ (2 osebi):
250g domače kisle repe/zelja
4 domače krompirje
1 in pol domače pečenice (odvisno koliko jih pojeste, men je pol dovolj)
pol čebule
3 stroki česna
1 dl bio paradižnikove pulpe
kumina
timijan
sol
poper
lovorjev list
domača svinjska mast z ocvirki
Priprava:
Najprej opereš krompirje in jih kuhaš v osoljeni vodi (da ne razpadejo) približno pol ure. Potem v manjšo ponev/kozico dodaš žlico čiste masti, jo segreješ, nanjo
položiš pečenice in zaliješ z vodo, da so prekrite (tako se bodo lepo
kuhale, hkrati ostale sočne zaradi masti, in na koncu , ko bo vsa voda
povrela se bodo še lepo zapekle v svojem soku in masti, ki bo ostala na
dnu).
Čebulo in česen nasekljaš, ter ju prepražiš na žlici svinjske masti z ocvirki, nato dodaš repo (jaz je ne sperem, ker potem ni več kisla :/). Začiniš, dodaš pulpo, ter dušiš cca 30 min, da se vse lepo prepoji in razpade, krompir skuha, pečenice pa spečejo.
Ko je krompir kuhan ga olupiš, prerežeš na pol, ter na hitro povaljaš v soku pečenice, ki mu bo dal božanski okus.
Misli nase!
Dober tek ti želim.
Nikoletka
sobota, 6. december 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar