Včeraj sem gledala Jamiejev veseli božič (Jamie's Christmas with Bells on) in sem dobila kar nekaj idej, med drugim tudi za tole. Lahko kosilo, lahko pa tudi, kot glavna jed božične večerje (ampak v večji obliki). :)
Potrebuješ (za 2 osebi):
250g piščančjega fileja
pol pora
pest bio češnjevih paradižničkov
50g slanine
sol
poper
ghee maslo
jajce
GarGhee
2 kvadrata krhkega testa 10x10cm (debelina cca 0,5cm) (http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/12/jecmenovo-krhko-testo.html)
Priprava:
Na žlički ghee masla popražiš narezano slanino, ji dodaš na večje kosčke narezan por, začiniš z žličko GarGhe masla, soljo, poprom, ter dušiš na rahlem ognju 15 min, da se por zmehča. Na koncu dodaš prerezane češnjeve paradižničke in ohladiš.
Piščančji file narežeš na zrezke, ter po dva skupaj zložiš enega zraven drugega, da dobiš ploskev. Po celi površini obložiš z nadevom in zviješ(pomagaš si z alu folijo). Na koncu rolado zaviješ kot bombonček in pečeš v pečici 10-15 min na 180°C. Ko se bo rolada pekla bo zakrknila in dobila obliko. Po 10-15 min rolado uzameš ven, ohladiš in zaviješ v ječmenovo testo. Dobro zapreš robove in premažeš z jajcem. Pečeš še 10 min na 180°C.
P.s.: Super se ujame z domačo rdečo peso! :)
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
torek, 16. december 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar