četrtek, 11. december 2014

Zimska pojedina št. 2

Dobila koline v dar, jih je treba porabiti, da naredim prostor v zamzrovalniku!:) Zraven pa, kar po domače 'tenstano zelje' ali koleraba! :)

Potrebuješ (2 osebi):
2 krvavici
200g domačega kislega zelja
1 žlica domače svinjske masti
pol majnše čebule
2 stroke česna
majaron
lovorjev list
kumina
sol 
poper

Priprava:
Krvavici položiš na peki papir ju premažeš z mastjo in 1 uro pečeš na 150°C.
Medtem na žlici domače svinjske masti z ocvirki prepražiš naskljano čebulo in česen, dodaš zelje in začiniš. Na rahlem ognju dušiš 20 min. Ravno tako z kolerabo le, da jo prej skuhaš.

Misli nase!
       Dober tek ti želim!
                  Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...