Zadnje čase imam zgleda navdih za sladice. Tole sem hotela podariti za rojstni dan, pa je žal morala ostati doma, ker se ni še strdila.
Torej sledi recept za enostavno sočno sladico, ki zahteva čisto malce organizacije. :)
Potrebuješ(za pladen diagonale cca 30cm):
Biskvit:
3 domača jajca
50g kokosovega sladkorja
4 žlice mleka
140g polnozrnate pšenične moke
pol žličke vinskega kamna
Krema:
250ml smetane za stepanje
žlica ghee masla
150g bele čokolade
Nadev(kompot):
3 hruške
3 žlice kokosovega sladkorja
voda
Priprava:
Pri tej sladici je pomembno, da jo pripravljamo za dan naprej. Torej po vrsti. Najprej razpoloviš hruške, izdolbeš pečke in jih narežeš na tanjše rezine. Streseš jih v lonec jih potreseš z kokosovim sladkorjem in toliko vode, da jih prekriješ. Kompot kuhaš 15 min (toliko, da se hruške malo zmehčajo).
Medtem pripraviš maso za biskvit. Najprej ločiš jajca na rumenjake in beljake, ter stepeš sneg. V drugi posodi penasto stepeš rumenjake, jim dodaš kokosov sladkor in mleko. Nato dodaš moko in vinski kamen,ter zmešaš v gosto zmes, keteri rahlo in počasi dodaš beljakov sneg, da bo čim bolj rahla in zračna. Pečeš na peki papirju 15-20 min pri 180°C.
Medtem, ko se biskvit peče pripraviš še kremo. V kozici stopiš ghee maslo, mu dodaš belo čokolado in smetano. Vse skupaj mešaš dokler se ne stopi in poveže vendar počasi, ker smetana ne sme zavreti!
Ko se čokolada stopi in poveže s smetano jo postaviš na stran in pustiš, da se ohladi, nato pa postaviš v hladilnik čez noč.
Ko je biskvit pečen in ohlajen ga uzameš ven iz pekača. Par milimetrov na vrhu ga odrežeš, da dobiš ravno površino in položiš nazaj v pekač.
Poliješ ga z 6 žlicami soka iz kompota, ter potreseš z hruškami. Zaviješ z prozorno folijo in pospraviš v hladilnik čez noč, da se prepoji. Naslednji dan čokoladno kremo stepeš (tako kot smetano) in namažeš čez biskvit s hruškami. Naj počiva še par ur (dlje bolje je) v hladilniku, da se krema strdi!
Milsi nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
sobota, 6. december 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar