torek, 9. december 2014

Piščančji ragu z njoki

Še vedno vztrajam pri pospravljanju zalog!:) Danes sta na vrsti kar dve stvari iz skrinje, in sicer piščančji zrezki iz stegen in polnozrnati njoki. 
Pred časom sem kupila zamrznjene polnozrnate njoke, ki so prišli na vrsto šele danes. Moram priznati niso bili slabi, ampak po mojem mnenju preveliki in presuhi. Moti me tudi sestava, vsebujejo en kup aditivov in ojačevalcev, tako da sem jih že dodala na seznam stvari, ki jih moram narediti doma! :)




Potrebuješ(za 2 osebi):
3 zrezke iz piščančjih stegen
1 manjšo čebulo
2 stroke česna
1 korenček
5 žlic riževe smetane
sol
poper
timijan
majaron
kokosova mast

300g polnozrnatih njokov


Priprava:

Meso narežeš na kocke (odstraniš maščobo, žilice, vse kar te moti,  začiniš in popečeš na vroči kokosovi masti. Ko meso pozlati, zmanjšaš ogenj, dodaš nasekljano čebulo in česen in skupaj pražiš 5 min. Medtem na majhne koščke narežeš korenček in ga dodaš. Zaliješ z 5 žlicami riževe smetane, soliš, popraš in na majhnem ognju dušiš dokler njoki niso kuhani. Če je omaka pregosta dodaš 2 žlici vode.

Misli nase!
    Dober tek ti želim!
         Nikoletka




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...