sobota, 6. december 2014

Kunčja pečenka

Večino ljudi ima pred kunčjim mesom zadržke. Mnogi se ga tudi bojijo pripravljati, saj se zanj govori, da je zahteven za pripravo! Pa sploh ni res! Postaviš ga v pečico za 2 uri in je božanski! :)


Potrebuješ( za 2 osebi):
2 kunčji  stegni
2 domači čebuli
2 bio korenčka
1 bučko
4 krompirje
pest bio pisanih paradižnikov (Hofer)
sol
poper
timijan
majaron
lovorjev list
domačo jušno zelenjavo (lahko tudi A. Vogel, Plantaforce bio jušna zelenjava)
domači med
kokosova mast
ghee maslo

Priprava:
V pekač položiš eno kocko kokosove masti in 1 žlico ghee masla. Nato narežeš čebulo in vso ostalo zelenjavo(razen krompirja) na večje kose(da prehitro ne razpadejo) začiniš, ter vse skupaj premešaš.
Stegni osušiš, po vrhu parkrat zarežeš(da začimbe pridejo v meso), in natreš z mešanico 1 žlice jušne zelenjave, 1 žlice medu, 1 žličke ghee masla in začimb. 
Položiš jih na zelenjavo, ki ji priliješ 0,5dl vode in postaviš v pečico za 1 uro na 150°C. 

Medtem opereš krompir in ga narežeš na četrtine. Iz pečice vzameš pekač, in stegni še enkrat premažeš tokrat samo z medom(ki jih bo lepo karameliziral po vrhu). Okrog dodaš še krompir in pečeš še 45 min pri 180°C. Krompir se bo spekel in meso bo lepo hrustljavo. 



Misli nase!
      Dober tek ti želim!
             Nikoletka

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...