2 kunčji stegni
2 domači čebuli
2 bio korenčka
1 bučko
4 krompirje
pest bio pisanih paradižnikov (Hofer)
sol
poper
timijan
majaron
lovorjev list
domačo jušno zelenjavo (lahko tudi A. Vogel, Plantaforce bio jušna zelenjava)
domači med
kokosova mast
ghee maslo
Priprava:
V pekač položiš eno kocko kokosove masti in 1 žlico ghee masla. Nato narežeš čebulo in vso ostalo zelenjavo(razen krompirja) na večje kose(da prehitro ne razpadejo) začiniš, ter vse skupaj premešaš.
Stegni osušiš, po vrhu parkrat zarežeš(da začimbe pridejo v meso), in natreš z mešanico 1 žlice jušne zelenjave, 1 žlice medu, 1 žličke ghee masla in začimb.
Položiš jih na zelenjavo, ki ji priliješ 0,5dl vode in postaviš v pečico za 1 uro na 150°C.
Medtem opereš krompir in ga narežeš na četrtine. Iz pečice vzameš pekač, in stegni še enkrat premažeš tokrat samo z medom(ki jih bo lepo karameliziral po vrhu). Okrog dodaš še krompir in pečeš še 45 min pri 180°C. Krompir se bo spekel in meso bo lepo hrustljavo.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Ni komentarjev:
Objavite komentar